Laatste paar dagen Sydney --> Byron Bay
Door: Heijmen Goothuis
Blijf op de hoogte en volg Heijmen
28 Oktober 2011 | Nederland, Huizen
Zoals ik eerder al zei, als je laat naar je nest gaat kom je er vroeg uit en visa versa. Wederom correct, was de avond ervoor toch iets uit de hand gelopen. Klokslag 8 uur werd ik wakker, en slechte opstaander als ik ben, opgestaan om de site maar eens te gaan updaten.
Pak en beet rond 9 uur trainers aangetrokken om te gaan hardlopen door de gardens, langs farm cove tot aan het huis van Oprah. Op het vers gemaaide gras even wat court stability oefeningen gedaan om toch een beetje in vorm te blijven en hopen dat we die riem toch nog een keer gaan aanschaffen. Rennend ook weer terug gegaan naar het hostel om in de middag de boot te pakken richting Manly Beach om te proberen te surven. Het was goed weer, weinig wind, maar met goede hoop de trein en de pont gepakt om te kijken hoe het er op het strand ten noorden van sydney aan toe ging. Te samen met Gieht (azier) en hollandse tante die kant op gegaan. Na 1 voet in het zand te hebben gezet, de massale drukte te hebben bekeken, meteen gezien dat er eigenlijk helemaal geen golven waren. Drommels, dan maaar even klein tukkie draaien op het strand en hopen dat het na een uur beter is. Zo waar, rond de klok van 4 werd het inderdaad beter, goede golven, echter was er 1 maar. Er waren zoveel mensen in het water om te surven... Als je dit dan wil gaan proberen zonder lessen leek mij dit wat link. Het was al met al weekend, balen dus.. Om 6 uur als de wiedeweerga terug gegaan naar het hostel want 'de sport' was op tv, RUGBY. Het nieuwe Zeeland vs France... Had dit nog nooit gezien, dus met de manne en maide van het hostel maar hier naar gekeken. Deze dag ben ik maar vroeg gaan slapen om laat op te kunnen staan.
24 okt
Deze dag had ik me voor genomen of even helemaal niets te gaan doen. Even geen toeristische wandelingen, geen strand, niet hardlopen en gewoon lekker niets doen. Proberen wat plekken uit te zoeken voor het vervolg van de reis. Deels ben ik hier in geslaagd.
Ik had nog steeds geen sim-kaart gekocht en dat dat is toch wel handig als je hier wat mensen wilt bereiken. Moest toch nog eten halen, dus ben maar langs de supermarkt gelopen waar ze ook van die sim-kaartjes verkopen. Schijnbaar is het zo dat hier in Aussieland elke simkaart geregistreert moet worden. En dan kan je, zoals met de zegt, heel gemakkelijk met de 'doe het zelf kit' die zit bijgesloten uitvoeren. Nou mooi niet dus! Hier kom je echt niet uit. Dus ik potjan4 toch weer de stad in om bij de plaatselijke Vodofone shop me te laten registreren voor de 'goverment'. Gelukkig zat er een lieftallige jonge dame achter het bureau die het absoluut niet erg vond om een niet begrijpende hollander even te helpen.
Enfin, anderhalf uur verder ben ik retour in het hostel en verder gaan kijken hoe, wat, waarmee en waar naar toe. Gna gna, gelukkig was iemand vergeten uit te loggen met het internet, dus kon ik keurig voor nop 3 uur gratis surven op het internet.. Klinkt heel raar, maar internet kost pak en beet 4$ per uur. Dus als je even kan profiteren doe je dat graag.
In de avond even rustig een filmpje gekeken.. En in het kader ik wilde toch nog even het opera huis in de avond zien, foto camera mee genomen en ben met de trein richting haven gegaan om daar te genieten van het uitzicht over zee, zittend op een bankje voor het huis befaamde opera huis. Verrukkelijk!
25 okt, Regen??
Toen ik mijn ogen en oren open deed hoorde ik gespetter... Het eerste wat mij te binnen schoot was dat er iemand in de kamer aan het pissen was, dit was niet het geval. Het was nog erger, HET REGENDE! Potdomme, zit je aan de andere kant van de wereld om aan het koude kikker climaat te ontsnappen, regend het hier ook..
Goed, het is ook niet altijd feest. Deze dag ben ik maar een paar knopen gaan door hakken. Dankzij moeders(zo lief als ze is) kon ik gebruik maken van mijn credit kaart. Schijnbaar moest ik deze nog activeren door een of ander nummer te bellen, en vanuit australie zou een NL nummer bellen niet heel goedkoop zijn. Dus moeders, mijn dank is groot. Met mijn net geactiveerde kredietkaart de 12 uur land durende bustrip vasgelegd naar Byron Bay. Er waren allerlei mogelijkheden qua tijden, de beste leek mij 11 uur in de avond vertrekken en 11 uur in de ochtend aankomen. Scheelt je weer kosten voor een hostel, en je hebt nog wat aan je dag. Ook meteen een Hostel geboekt, Cape Byron YHA.
Tevreden als ik was, eten gaan halen. Met als tip: ga even langs de 2$ shop, daar kan je vast een riem voor een dollar of 5 vinden. Ja marrielle, toch maar even een riem aangeschaft want ik denk dat het nog wel even duurt voordat al die pondjes eraan zitten. Op de terugweg werd ik tegen gehouden en werd mij medegedeeld dat het avond eten plaats vond in de plaatselijke Domino's pizzeria. Prim de biem.. Lekker pizza'tje knagen voor 5$, goed in het kader van de portomonnee. Zoals eerder geschreven was ik net bij de supermarkt geweest en had hier voor een goede prijs een aantal goede sushi's gevonden. Die konden we dus gebruiken voor toetje. Na de pizza Godfather weggewerkt te hebben, naar het hostel om de shusi soldaat te maken. Heerlijk, met een voldaan gevoel ging ik even buiten zitten waar net voor een kilo of 2 aan franse craps naar buiten kwam zetten. Gemaakt door bastien, frans van oorsprong(zagen er echt lekker uit). Toch maar 1'tje proberen dan. Zoals het gezegde luid, om 1 been kan je niet lopen nog maar eentje gesnoept. Pfffff, zoals de echte oerhollanders zeggen: Ik kon er met mijn vingers bij.
Het was mijn laatste avond in sydney, dit moest natuurlijk goed afgesloten worden. Eerst een paar spelletjes gespeelt @ het hostel en vervolgens met de voetjes van de vloer bij de World Bar. Voor het eerst goede muziek gehoord en kostelijk vermaakt.
26/27 okt
Maak maar een samenvatting van deze dagen, omdat er simpelweg niet zoveel is gebeurd.
Om 10 uur in de ochtend moest ik uitchecken. Het was welliswaar wat laat geworden maar dat is alleen maar positief hier. Om half 9 werd ik wakker, een half uur voordat de wekker ging. Had gelukkig al het grootste gedeeltje in mijn tas gedaan, dus hoefde niet zoveel meer te doen. Keurig op tijd mijn sleutels ingeleverd( 2 min voor 10), ontbijtje gemaakt en ben in de TV room gaan hangen.
Het was wederom K. weer waardoor ik niet zoveel zin had om iets te doen en ik hoefde pas om 10 uur in de avond daar de deur uit.
10 Films verder, mensen gedag gaan zeggen. En wat afspraken gemaakt om misschien de vervolg reis mee te rijden met een kerel die net een auto heeft gekocht. Wel zo makkelijk.
Om half 11 was ik op de plek van bestemming waar de Greyhound bus zou komen. Hier kwamen nog 3 mensen langs om 3 zoenen te geven en mede te delen dat ze dit weekend ook naar byron bay komen om Halloween te vieren. Owkee, nog nooit gevierd maar waarom ook niet. Heel leuk in ieder geval dat ze die kant op komen.
De busreis, waarin ik hoopte iets te kunnen slapen, was saai. Geen oog dicht gedaan, snurkende oude kerel voor mee zitten en japans meisje 2 stoelen naast me die begon te praten in haar slaap. Pak en beet 11 uur was ik in Byron Bay. Gebroken als ik was opzoek naar het hostel. Dit was 4 min lopen vanaf de plek waar ik was afgezet, top dus. Meteen maar het dorpje ingegaan om op zoek te gaan naar de plaatselijke supermarkt. Meteen na ontbijt/ lunch (brunch dus) naar me kamer gegaan om even een siesta te doen. 's Avonds in de keuken tegen 2 hollandse dames aan gelopen. Leuk om te horen wat anderen allemaal hebben gedaan. Aangeschoven bij 2 zwitsers en heel hard gelaggen die avond. Voor het slapen gaan met z'n 5e potjes UNO gespeeld, soort van pesten maar dan voor kleine kinderen.. Toch grappig.
Plan de champagne, Blijf in Byron Bay in ieder geval tot maandag. Ga kijken of ik hier een beetje kan gaan surfen. Dan wellicht met Brain(uit sydney) en 2 dames (die hebben nu ook een auto gekocht) mee reizen naar het noorden via de oostkust...
Dit is allemaal speculatief, ik zie het dan wel weer.
Tot schrijfs!
28 Oktober 2011 - 08:10
Bas Tersteeg :
Vergeet niet naar cheeky monkeys te gaan.