De tijd vliegt voorbij

Door: Heijmen Goothuis

Blijf op de hoogte en volg Heijmen

07 November 2011 | Australië, Brisbane

1 nov

Wat gaat de tijd eigenlijk snel. Ben nu ondertussen 2 weken onderweg en heb het gevoel dat ik pas een paar dagen hier in het land ben, echter wel al redelijk ben ingeburgerd als backpacker. Je kent het gezegde: als je het niet naar je zin hebt lijkt 1 sec wel een uur, als je je kostelijk vermaakt lijkt een uur wel een sec. Ik verveel me dus niet.

Deze dag was dus de dag dat ik wel uit moest checken, en waas ook keurig op tijd om dit te doen. Voordat ik naar het andere hostel ging om mij daar voor 1 nachtje in te checken de voucher opgehaald voor de trimaran trip. Yeahh, die is in de pocket(heel blij ermee).

Goed als de wiedeweerga naar de 'The arts factory gelopen om daar even aan het zwembad te liggen, en daarna naar de stad te gaan. Want ja, het was de Australien cup. Dit is een dag in het jaar dat alle mensen helemaal van top tot teen netjes aangekleed naar de paarden race gaan kijken. Dit doen ze ook wel in de kroeg of daadwerkelijk op the track. Hier word ook goed geld er door heen gesmeten(gokken, rare gewoonte). Het is wel grappig om iedereen in zulke nette kledij te zien, terwijl de mussen van het dak vallen zo warm als het is.

Na dit even ervaren te hebben, naar een locale surf verhuurder gegaan om de eerste keer te proberen te surfen. Jsus, wat is dat lastig. Ik had ook niet zo'n goede tijd uitgekozen om het voor de eerste keer te proberen, het werd eb en dan zijn de golven het hoogst en de stroming het sterkst. Maar goed, dit was een leuke ervaring en extreem vermoeiend. Met name het gevoel als je keihard aan het peddelen bent om naar een betere plek te gaan en het blijkt als je kijkt naar de kust dat je geen meter vooruit komt. In de avond was er in het hostel life muziek, waar jezelf voor kon inschrijven en zelf kon zingen, gitaar spelen, wat jij wilde. Dit was heel relaxed om naar te kijken, tussen alle blowende/ lamme hippies in naar een rustig zingende persoon onder begeleiding van gitaar te luisteren. Vroeg naar bed gegaan om de volgende dag de zonopkomst te bekijken om 5:30.

2 nov

Ja hoor, 5:15 stond ik voor de auto zoals afgesproken om naar de vuurtoren te rijden om daar de zonopkomst te bekijken. Echter was de auto nog niet wakker. Heb toen het hele busje heen en weer geschut om die andere wakker te schrikken en als een speer om te kleden om omhoog te rijden. 2 min na aankomst bij de vuurtoren kwam de zon op. Het was een beetje bewolkt maar alsnog een prachtig gezicht. Dit gaf je echt een vrij gevoel, niets moet, niets hoeft, je kan alles. Om 6 uur retour bij het hostel op nog 2 uur slaap te pakken.

Het nare is van zo'n 2 uur slaap daarna dat je echt verrot wakker wordt en je nergens zin in hebt. Gelukkig hoefde ik ook niet zo veel te doen, want zou de halve dag in de auto zitten om naar surfers paradise te gaan. Onderweg zouden we op 2 plaatsen stoppen: Minyon falls en bij Tweet head. Als eerste op naar minyon falls, dwars door de bergen heen. Leek wel een beetje op als je door de kleine bergweggetjes rijd als je naar wintersport gaat. Heel gaaf uitzicht de hele route, beetje spanning als je door de bochten gaat omdat je geen idee hebt wat erna komt.

Deze waterfallen waren prachtig. Zijn over het hek geklommen om aan de rand van 100 meter afgrond foto's te schieten en daar even te genieten van het vallende water en het mooie uitzicht om je heen. Je zit dan met je voeten in het glasheldere water, het citroen geurende gras en 25 a 30 graden in de zon. Het leven is kut, niet?

Op naar tweet head. Wel dit stond aangeschreven als mooie plek, geen HOL te beleven. Strand, hoogbouw, veel hotels en niets wat ook maar enigsinds bezienswaardig was. Dan maar meteen door naar surfers paradise.

Dit was eigenlijk geen steek anders. Je rijd dan langs de 'Gold coast' zoals men dat noemt, maar je kan het eigenlijk vergelijken met Het chersonisos van Kreta. Alleen maar hotels, motels en hollidays inn. Veel plekken om te stappen, mega grote stranden waar iedereen allemaal gezien wil worden. Niet spannend dus.

Hier een hostelletje gevonden voor 20$. Douch gepakt, wat eten onderweg en daarna een uurtje of 2 genoten van het geluid van de golven aan het strand, de heldere sterre hemel en een lekker koud net gekocht flesje grolsch.

3 nov

Je betaald in het hostel dan niet zoveel, dan krijg je dus ook niet zoveel. Wakker worden in een dorm voor 20 personen, waarvan er gelukkig maar 8 bezet waren. Dus in dit geval viel het reuze mee en hadden we alle ruimte. Er waren zelfs 2 badkamers(schoon) in deze kamer. Na een ochtend duik te hebben genomen de stad in gegaan met de anderen om toch even te kijken of hier uberhaupt iets te doen was, maar dat viel tegen. Je kan hier heel goed surfen, maar aangezien ik daar nog uitermate slecht in ben ga ik dat maar proberen bij wat mindere golven.

De groep wilde graag de volgende dag weg gaan, stem voor, ben erbij. Dan maar dagje park hangen, zoute zeegeur inhaleren en simpelweg niets uitvoeren dan slechte grappen maken en elkaar een beetje vermaken. Om 6 uur toch maar besloten om even een duik te nemen in de koude zee. Dit was ook snel voorbij, want de sirene ging af dat er van die grote visjes waren gesignaleerd met zo'n grote rugvin en grote/ veel tanden, haaien. Helaas heb ik er geen kunnen spotten en had het veel schijn van loos alarm.

Bij de hostel een grote sandwich gemaakt als avondmaal, om daarna naar Melbar's te gaan. Dit is een tent waar ze corona verkopen voor 2,50. Dit is een prijs die je zelfs in nl niet verwacht voor een lekker biertje met een lime erin. Dit was een grote kroeg met achterin zo'n nepstier. Dit is zo'n ding dat heel hard gaat draaien als je er lang op blijft zitten. Tuurlijk wil je dat proberen. Nou groothuis jr is hier niet zo'n held in. Pak en beet na 20 sec lang de beste man eraf.

4 nov

Om 6 uur werd ik wakker, raar eig wel want ik werd niet wakker in mijn eigen bed. Ik had een stapelbed waarvan ik onder sliep, en ik weet ook dat ik onder ben begonnen. Maar ik werd boven wakker, frappant wel. Dan maar de trainers aan getrokken en langs het strand aan de wandel gegaan.

Dit was zo'n dag dat je zin had in een vette bek. Heb dus ontbeten met pizza, geluncht met sushi en avond gegeten met een uitgebreide sandwich gezond. Deze dag gingen de anderen rijden naar Brisbane, en ik ging samen met kris(German) met de greyhound bus ook die richting op.

Was maar een uurtje rijden, en werden bij het transit center opgepikt door ons van te voren geboekte hostel(bisbane backpackers resort). We waren daar pas om half 11, dus maar meteen naar bed gegaan.

5 nov,

Om 9 uur het wekkertje gezet om voor het eerst ook met de anderen te gaan hardlopen naar botanic gardens en daar wat oefeningen te doen. Zowaar gingen er 2 van de 4 mee. Als je het park van Brisbane en Sydney vergelijkt is zijn het allebij mooie parken, alleen heeft die van sydney een beter uitzicht en heeft meer verschillende bezienswaardigheden. Als je deze parken met de Hollandse parken vergelijkt, kunnen de hollanders nog een boel leren.

In de middag boodschappen gedaan om wederom de familie pasta te maken. Hier meteen even het centrum van brisbane bekeken en dat is niet boeiend. Of je nu die hoogbouw in lutjebroek ziet of hier, is niet boeiend. Er zijn geen spectaculaire dingen om te zien. Wellicht wat snel geoordeeld maar mijn voorkeur gaat toch naar de grotere stad aan het begin van mijn trip uit, Sydney. In het hostel hebben ze tafeltennis en pooltafels. Heb me hier in de uurtjes na het diner te goed aan gedaan.

Ik ben nog niet helemaal bijgewerkt, maar mijn tijd is op. Ik moet hier nu uitchecken op het internet anders moet ik gaan betalen. Ga morgen naar Noosa heads en zal daar de rest proberen up te daten.

Tot schrijfs:)

• 07 November 2011 - 21:37

Marielle:

hi Heympje, dacht ik toch dat je een geweldige sportman was. De "ouwe" bleef wel perfect op z'n plankje staan hoor! Misschien wel met wat minder wind......
    Zo te horen amuseer je je prima en ben je niets meer verloren, top.
    Liefs marielle