Bali

Door: Heijmen

Blijf op de hoogte en volg Heijmen

23 Juli 2013 | Indonesië, Kuta

Woensdag 17-7
Dit was onze laatste dag in Yogja, we hadden de bike nog tot 6 uur, dus hophop erop uit. Nog steeds met een rommelende maag, op de mopet gestapt en naar Prambanan. Deze tempel was gelukkig iets dichterbij dan de vorige. Half uurtje brommeren en daar was je dan. Deze tempel heeft wat weg van de tempels van Angkor Wat, maar dan op kleinere schaal. In 2006 is er een heftige aardbeving geweest, waardoor ze nu nog steeds aan het renoveren zijn, en er nog grote scheuren in de tempel zitten. Je moest dan ook als je het hoofdgebouw inging een helm op, want er konden nog steeds steentjes naar beneden komen, uiteraard ook om niet je hoofd te stoten tegen de lage doorgangen. Door het hele park hebben we ongeveer een uurtje ofzoiets alles zitten bewonderen en daarna mochten we weer naar huis rijden.

Als slot van de dag een heerlijke duik genomen in het zwembad van het hotel, toettoet ingeleverd en tassen ingepakt om morgen naar Bali te vliegen... Woooeeehoeee!!

Donderdag 18-7
Dat was wel weer even schrikken, kwart over 4 ging de wekker. De taxi stond namelijk om kwart voor 5 voor ons klaar. Het was een klein half uurtje met de taxi rijden, gelukkig werden we wel bij het juiste vliegveld af geleverd dit keer.

We ging naar een redelijk toeristisch plaatsje op Bali genaamd Seminyak. Hadden hier het eerste nachtje geboekt, Grandmas hotel. Prima verblijf, alles zat erin: restaurant, zwembad, Spa en schone kamers.

Na alle dagen die we nu al onderweg waren, hadden we toch wel wat vieze kleren in onze tas, die voor de nodige lucht zorgde. Dus wij maar opzoek naar laundry service, halve backpack pp daar gedeponeerd en de boel gaan verkennen. Wij zaten in een van de drukkere straten van Seminyak, waar we een boel konden beleven. Een leuke tent gespot om in de avond de dineren, Club JP's, live muziek met nr's van: fleetwood mac, Phill Collins, Joe Cocker, John Hiatt etc.. Heerlijk

Vrijdag 18-7
In de ochtend vroeg een brommer gehuurd om echt de omgeving is te gaan bekijken. Nahja echt de hele omgeving, zijn deze dag niet verder gekomen dan het dorpje naast ons, wat maar 10 min rijden is: Kuta. Dit dorpje is nog toeristischer dan waar wij zaten, en eigenlijk waren we daar ook maar 2 uurtjes geweest en hadden het toen alweer gezien. Dit stadje staat bekent om het nachtleven, en laten we eerlijk zijn, dat kunnen we in Amsterdam ook..

In de middag lekker op ons eigen strand gelegen en daar bedacht, dat we dat we erg prettig vonden, dus dat we hier wel een tijdje wilde verblijven. In de na middag dan maar ook 4 nachten bij geboekt in het hotel.

De volgende 3 dagen hebben we een aantal gave dingen gedaan: 1 dag zijn we met de motor naar Ulu watu gereden. Was een lange tocht. We waren opzoek naar dream beach, waar we eerst belanden bij een tempel, heel gaaf. Rond om de tempel hebben we de eerste aapjes gespot. Terwijl we aan het rondlopen bedachten we, oja we hebben nog een broodje in de tas zitten, leuk om ze te voeren. Vanaf het moment dat de tas open ging naar het geritsel van het plastic wat om het broodje heen zat hadden we uit het niets ineens 10 a 15 apen om ons heen. Dus ik krijg van Do dat broodje naar me toe geslingerd en in 'no time' zat er een aap op mijn nek. Gelukkig was het een kleintje, maar even verderop kwam er echt een redelijk grote, vieze aap aan lopen.. Dus ik smijt maar snel een stuk brood naar em, om die op afstand te houden. Al met al een vette ervaring, nog geen vlooien gespot, geen gekriebel en geen hondsdolheid, dus denk dat het vrij veilig is verlopen...

Daar de weg gevraagd naar 'dream beach', waar we eerst weer ergens anders terecht kwamen, Bukit peninsula surfing beach. Dat was ook heel mooi, een heel klein strandje, waar je tussen de rotsen door moest, over kleine smalle trappetjes om daar te komen. Echt een strand was het niet, meer gesteente dan zand, maar wel echt goeie 'waves' om te surfen. Daar vanuit een idyllisch hutje op palen, gekeken naar de kust, surfers, blauwe lucht en beetje gebakken in het zonnetje.

We hadden nog steeds niet dream beach gevonden, weliswaar 2 hele andere mooie plekken, maar de naam dream beach bleef toch wel erg hangen... Nou je voelt em al een beetje aankomen, dream beach was 1 grote flop. Via een klein steegje tussen alle bouwplaatsen door, langs een stinkende rivier en ontzettend veel afval kwamen we aan bij dream beach. Ook dit stond weer vol met bouwwerken en een hoop Jappinezen. Helaas maar waar is die plek zichzelf nu heel hard de vernieling aan het inwerken. Misschien zijn er mensen die het prachtig vinden, maar ik denk dat het daar over een jaar of 5 a 10 een soort Chersonisos gaat worden.. Zonde!

Naast deze brommer tocht zijn we ook met de mopet naar de markt van Denpasar geweest. Dat schijnt een van de grootste markten te zijn van Bali. Dat geloof ik graag, ik denk dat er wel 500 stalletjes waren alleen al voor fruit. Er stond omschreven dat je er heerlijk kon eten, allemaal van de kleine hapjes, nou dat was niet zo. Het was echt puur een handel markt waar fruit, kippen en vissen het hoofd onderwerp waren. Wel leuk dat wij als enige toeristen daar de hoofd attractie waren van de gehele markt. 'O yesss, you pritty, you buy my food??' Haha, was erg leuk om dit mee te maken.

Naast onze brommer avonturen hebben we ook onze eerste massage hier gehad. In het hotel, uiteraard tijdens happy hour, anderhalf uur verwennerij met een traditionele massage (en nee, happy hour betekend niet 'happy end'). Er zijn toch weinig dingen meer ontspannen dan dat, heerlijk.

Elke avond in Seminyak hebben we afgesloten op het strand, waar we ook een avond met de neef Wouter en aanhang van Do hebben gezeten (toch apart dat je aan de andere kant van de wereld je familie tegen komt). Op een Fatboy, kijkend naar de zonsondergang, met een klein drankje in de hand genieten van het uitzicht en lekker weg doezelen.

Omdat ik met klungelsmurf op vakantie ben, vind 't trouwens alsnog dat t lang heeft geduurd voordat de eerste schade heeft voorgevallen, maar daar komt ie. We waren aan het parkeren aan het strand, om naar de Sunset te gaan kijken, alleen moesten er even wat brommers aan de kant geschoven worden zodat die van ons er tussen kon. Ik vraag aan Do, 'hou je onze brommer even vast dan verplaats ik die andere', zodat we er tussen kunnen. Ik had me nog niet om gedraaid naar de andere brommer en ik hoor me ineens onze brommer die ontzettend hard gas geeft. De lieve schat had de brommer vast gepakt, terwijl ze ernaast stond, aan de gas hendel. Ik spring er achter aan en net voordat de brommer op de grond dondert heb ik em te pakken. Dus ik denk, pff dat scheelde weinig.. Helaas zat arme Do'tje wel met haar been tegen de uitlaad aan. Dus het eerste brandwondje is een feit, erg vervelend, maar de schade is te overzien en gaat al weer een stuk beter met haar.

Voor nu, we zitten niet meer in Seminyak, we verblijven nu in Ubud, in het midden van Bali. Waarover ik volgende keer meer zal schrijven.

Groetjes!
X